iredale pedersen hook

Tjuntjuntjarra_12_00Tjuntjuntjarra_12_08Tjuntjuntjarra_12_04Tjuntjuntjarra_12_02Tjuntjuntjarra_12_12Tjuntjuntjarra_12_13Tjuntjuntjarra_12_09Tjuntjuntjarra_12_07Tjuntjuntjarra_12_05Tjuntjuntjarra_12_06Tjuntjuntjarra_12_01Tjuntjuntjarra_12_10Tjuntjuntjarra_12_11

tjuntjuntjarra community housing

Tjuntjunjara Community Houses, located in the Great Victorian Desert, were developed in close consultation with the Spinifex people over 3 separate workshops involving all members of the community and a team including an anthropologist, architect, engineer and community staff members. Two final designs were selected; an “L” shaped plan form and a centric plan form with a breezeway living area. These buildings were designed to be simple and robust, and to support a variety of living patterns around and inside the buildings parts. All of the houses align on a radial axis focusing on the new community meeting shelter. Locations of individual houses relate to the actual direction of the family members specific homeland.