iredale pedersen hook

1_130411 Kununurra CFC 03772_130411 Kununurra CFC 03313_130411 Kununurra CFC 02694_130411 Kununurra CFC 03365_130411 Kununurra CFC 00756_130411 Kununurra CFC 00647_130411 Kununurra CFC 02627_130411 Kununurra CFC 03498_130411 Kununurra CFC 02749_130411 Kununurra CFC 012410_130411 Kununurra CFC 035611_130411 Kununurra CFC 044012_130411 Kununurra CFC 029413_130411 Kununurra CFC 028914_130411 Kununurra CFC 030915_130411 Kununurra CFC 020216_130411 Kununurra CFC 011717_130411 Kununurra CFC 016418_130411 Kununurra CFC 052719_130411 Kununurra CFC 049020_130411 Kununurra CFC 0459Children and Family Centre Kununurra-0007Children and Family Centre Kununurra-0006Children and Family Centre Kununurra-0005Children and Family Centre Kununurra-0009Children and Family Centre Kununurra-0000Children and Family Centre Kununurra-0001Children and Family Centre Kununurra-0002Children and Family Centre Kununurra-0004

kununurra children and family centre

The Kununurra Children and Family Centre project initiative is driven by Closing the Gap: Indigenous Early Childhood Development National Partnership, government commitment to improve the lives of indigenous Australians, particularly children. It is intended that the project will result in a culturally appropriate facility to encourage early learning for children, and a positive environment for adults alike.

The design approach is to physically distinguish the building functional spaces and to allow each to develop its unique identity. A singular covering roof creates a sense of identity for the whole facility, with the identity of the Child Care Centre and the Family Centre are expressed by changes in the roof form over the entry areas of these portions of the facility.

The internal layout of enclosed functional spaces and covered external spaces provides environmentally and culturally appropriate spaces to develop a positive learning environment, and welcomes the local community to share in the creation of positive parent and childhood development.

The design recognises the views back to Kelly’s Knob and direction towards Mirima (Hidden Valley) National Park and embraces the natural climatic conditions of site to inform the planning and sustainable use of the facility.