iredale pedersen hook

gidgegannup residence

This project began as a delicate line in the landscape occupying the space between the ground and the sky. This delicate line transforms in to a sequence of platforms for observing the landscape, from the distant hills to the intimacy of touching a mature tree. All rooms focus and absorb the landscape enriching the experience of moving through the residence while offering dynamic places for the family to interact and contemplative, retreat spaces. Materials and structure are based on a sophisticated interpretation of the surrounding farm aesthetic, a language that is appropriate for this farm setting.The house seeks to engage more than the visual ‘sense’ and explores the role of temperature changes for spatial definition and emphasising work/play demarcations.