iredale pedersen hook

IMG_6679IMG_6686IPH050330_002698IPH0503300046IPH0503300051_IPH0003warn_wal site photoplanWarner clear elevs

egina street alterations and additions

This house addition in Mount Hawthorn respects the traditional street pattern by articulating the building mass in to two equal bodies. The masses are separated by a zincalume box that re-interpretes traditional ‘out-house’ building forms, cantilevering its way in to the street and adjacent park.

The two masses play a game of positive and negative, the white mortar of the orignial house becoming the white render of the new section.

The plan is fluid and bends in response to internal movement and adjacent views. The plan of our un-built Wilner Residence, a plan influenced by the diagonal planning of the famous German Architect, Hans Scharoun’s Haus Schminke is finally realised in an alternation and addition.