iredale pedersen hook

Dawes_FrontphotoDawes_08phototifDawes_11photoDawes_02photoDawes_15photoDawes_04photoDawes_01photoDawes_14photoDawes_06photoDawes_13photoDawes_16photoDawes_17waterDawes_03sketchDAWES_figGrd.pdfDawes_05plan

dawesville residence

Located in a small coastal holiday town south of Perth this award winning house will eventually become a place of retirement. It desires a sense of comfort and a strong capacity to identify with this residence as ‘home’. The sense of enjoyment will not come from weekend stays but from being part of an everchanging environment, experiencing the change in day, night, the seasons and the years. Hovering over the landscape this very cheap building engages many environmental principles to demonstrate that ecologically based decision making can be incorporated without the sacrifice of clear architectural expression and that such solutions can also be economical.